Behandelingen

Hier vind u uitleg over onze behandelingen. De tarieven voor deze behandelingen kunt u hier vinden.

Pedicure behandeling

Bij een pedicure behandeling, wordt samen met u de voeten bekeken, klachten geinventariseerd.
Daarna worden de voeten gereinigd, nagels geknipt en eventuele klachten( eelt, likdoorns, ingegroeide teennagel) zo goed mogelijk verholpen.
Tijdens de behandeling word er gewerkt met een professionele pedicuremotor met nattechniek.
Na de eindreiniging met een heerlijk warm compres worden de voeten verzorgd met voetencréme .
In de praktijk verkopen wij ook producten voor thuisgebruik.

Pedicure bij diabetes

Bij Linda’s voetverzorging kunnen mensen met diabetici terecht. Voetverzorging is bij een client met diabetes heel belangrijk omdat er veranderingen op kunnen treden, die tijdig moeten worden gesignaleerd. De gebruikte producten zijn hierop afgestemd.
Bovendien zijn de middelen aanwezig om regelmatig een controle (voor-screening) uit te voeren.
Deze informatie kan indien gewenst worden doorgegeven aan huisarts, podotherapeut of diabetes verpleegkundige.
Een belangrijk onderdeel van de behandeling is de advisering ten aanzien van de voetverzorging thuis.
Uiteraard zijn passende producten in de praktijk te verkrijgen.

Pedicure bij reuma

Ook mensen met reumatische klachten kunnen terecht bij Linda’s voetverzorging.
Door onze specialisatie kunnen we adviezen geven over de te gebruiken materialen en hulpmiddelen ,voor bijvoorbeeld het drukvrij leggen van pijnlijk knobbels of drukplekken.

Schimmelnagels/ Sculpture gel

Schimmelnagels(mycose) zijn een vervelend probleem.Toch kunnen ze er netjes en verzorgd uit zien door een juiste behandeling. Schimmelnagels worden dunner gefreesd waardoor er minder druk op de nagel komt en een anti schimmeltinctuur beter kan worden opgenomen.
Wij kunnen u praktische adviezen geven over de verzorging van de nagels of doorverwijzen naar uw huisarts.In de praktijk verkopen wij antimycose producten, speciaal voor de verzorging van schimmelnagels.

Ook kunnen wij uw aangedane nagel behandelen met de Sculpturegel;
Sculpturegel brengen wij aan op de aangedane nagel, deze bouwt de nagel op en zorgt ervoor dat het weerstand bied tegen invloeden van buitenaf.
U kunt uw antimycoseproduct er bij blijven gebruiken.
De gel hard uit onder de uv lamp, na de behandeling kunt meteen u sokken en schoenen weer aan.
U kunt er gewoon mee zwemmen en sporten.
Eventueel kunt u de nagels daarna nog laten lakken met onze gellak.

Rondgroeiende of ingroeiende nagel

Deze nagels kunnen een pijnlijk probleem zijn. Het glad afwerken van de nagelwallen en het verminderen van de druk met dun materiaal, voelt als een verademing, Een goede oplossing voor de langere termijn voor deze klachten is de:

Nagelbeugeltechniek

Door middel van een kleine beugel over de nagel wordt het kromtrekken verminderd en een rechtere groei gestimuleerd. Voor de plaatsing van een beugel wordt altijd een aparte afspraak gemaakt. Gebruikte beugeltechieken zijn:

Eelt, likdoorns en kloven

Uw voet maakt eelt aan in eerste instantie om zichzelf te beschermen.
Maar teveel eelt wordt pijnlijk en ontsiert de voet. U loopt dan ook het risico van pijnlijke kloven in de hielen of likdoorns. Tijdens de behandeling wordt bekeken wat de aanleiding kan zijn voor uw klachten.
Het teveel aan eelt kloven en likdoorns worden behandeld, en geven wij adviezen voor de verzorging thuis. In de praktijk zijn producten te verkrijgen om u zoveel mogelijk klachtenvrij te houden.

Pijnlijke plekken en drukontlasting

U kunt pijn aan de voeten ervaren om allerlei redenen. Soms is dan een advies om contact op te nemen met een podotherapeut op zijn plaats. In sommige gevallen bent u geholpen met drukontlastend materiaal, zoals vilt, dat voor u op maat wordt geknipt en op de voet wordt vastgeplakt. In overleg met u kan dit ook worden gedaan bijvoorbeeld na het verwijderen van een likdoorn, zodat de behandelde plek goed kan genezen.
Deze techniek van drukontlasting wordt in overleg met u gedaan. Er wordt tijdens de behandeling met u besproken welke materiaalkosten zullen worden berekend.

Orthesiologie

Siliconen ortheses worden gebruikt om teen- of standsafwijkingen iets te corrigeren, om pijnklachten te verminderen of preventief voordat er klachten ontstaan.
Siliconen ortheses worden gemaakt met een kneedbare massa die na het uitharden zijn zachte en flexibele vorm behoudt en met elke beweging van de voet(en) mee veert.
Voordelen: draagt prettig (soepel en maatwerk), flexibel, onschadelijk voor de huid, reukloos, het behoudt zijn vorm en kunnen gewassen worden.Ze kunnen gebruikt worden voor o.a:

De orthese gemaakt door de pedicure zal druk gaan ontlasten, en veelal een beschermende functie krijgen. Corrigerende ortheses worden gemaakt door een podotherapeut, hiervoor kunnen wij u doorverwijzen.

Nagelprothese techniek

Door een trauma van de nagel kunnen blijvende groeistoornissen ontstaan. In zo'n geval groeit de nagel nauwelijks en in sommige gevallen komt er helemaal geen nieuwe nagel terug. Wanneer er nog een klein stukje nagel is, kunnen wij met acryl een nagelprothese maken.
U kunt gewoon alles blijven doen de nagel past zich aan de bewegingen van de voet aan. Ook kunt u de nagelprothese lakken met nagellak.

Jaspur.nl - webdevelopment